Erőnléti edzőnk és a my protein

Laki Ádám

A csapat erőnléti edzőjeként az én feladatom, hogy a lehető legjobban felkészítsem a srácokat a fizikai terhelésre. A nyár, az alapozás a legfontosabb időszaka a szezonnak, itt tudunk komolyabb terhelést adni a játékosoknak. A maximális erő és a robbanékonyság fejlesztése mellett pedig milosék is komolyan megdolgoztatták a fiúkat.

Az alapozás és a szezon során egyaránt nagyon fontos, hogy a játékosok a maximális teljesítmény leadása mellett megfelelően tudjanak regenerálódni, és ebben nagy segítséget nyújtanak a táplálékkiegészítők. Ebben az idényben sikerült leszerződnünk a my protein csapatával, akik nagyon komoly minőséget képviselnek. Néhány szezonnal ezelőtt az utánpótlásban már volt szerencsém dolgozni a termékeikkel, így nagyon örültem, amikor kiderült, hogy sikerült együttműködést kötni a lengyel központú céggel.

Azt tudni kell, hogy a játékosoknak ilyen terhelés mellett nagyon fontos, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű mikro, és makronutrienst vigyenek be a szervezetükbe. A rendelések folyamán is erre a két csoportra fókuszálok, mert hiába dolgozunk, terheljük a fiúkat, ha a testük nem tud miből építkezni. Mindig havonta állítom össze a csomagokat, amiknek a nagy részét az aminosavak, fehérjék, szénhidrátok és a mikronutrinsek vagyis a vitaminok teszik ki. Utóbbiak fogynak a leginkább, mert napi 1-2 tabletta ’c’, illetve multivitamin ajánlott a srácoknak.

Természetesen a csomagok összetétele változni fog a szezon során, amikor is a mérkőzések 3-4 naponta követik egymást, így nagyon kevés idejük lesz a fiúknak regenerálódni, szerencsére erre a helyzetre is több alternatívája van új partnerünknek.

Azon túl, hogy a Myprotein egy ismert márka, nagyon megbízható termékekkel dolgoznak. Bár még csak 1,5 hónapja dolgozunk együtt, de biztos vagyok benne, hogy a játékosok és a klub is profitálni fog az együttműködésből.

Ha te is kipróbálnád a Myprotein termékeit ide kattintva körülnézhetsz webáruházukban.