HAMAR ELDÖNTÖTTÜK A MECCSET: FALCO KC – BBC NORD DRAGONZ EISENSTADT 87-53

Csapatunk valamennyi játékrészt megnyerve, teljesen megérdemelten jutott a szombat esti fináléba.

Falco – BBC Nord Dragonz Eisenstadt 87-53 (30-14, 16-14, 22-12, 19-13)

Az 1. negyedben a bajnoki címvédő csapatunk a Perl-Cowels-Kovács-Tiby-Keller ötössel nyitott a BBC Eisenstadt ellen. Az első támadás joga ugyan az osztrák csapaté volt, de az első pontokat Perl révén mi szereztük. Cowels triplája után már 7-0-ra is vezettünk, mire eredményesek voltak a vendégek, 7-2. A remekül kezdő Kovács Benedek alig 5 perc után már 9 pontos volt, időt kellett kérnie az Eisenstadt mesterének, 14-6. Ezt követően Brown, Barac, Krivacevic majd Sövegjártó is eredményes volt, jelentős különbség alakult ki a játékrész végére, 30-14 volt az állás.

A 2. negyed első pontjai a sötétmezes osztrák csapaté voltak, a mieink csak két és fél perc után találtak be. Lassú negyed volt ez, csapatunk látványosan nem tudta azt a pontgyártást bemutatni amit az első 10 percben. Az arcsérülést szenvedett Stefan Pot nélkül játszó Falco azért a 17 perc után ismét beállította a 16 pontos különbséget. Az osztrák timeout után Kovács Benedek blokkja és Matthew Tiby ziccere szórakoztató volt a nagyérdeműnek. A félidő utolsó két percét – Horváth Zoltánra emlékezve – a hagyomámyok szerint állva tapsolta végig a szombathelyi közönség. A félidő utolsó kosarát a nagyot küzdő Keller Ákos kaparta össze, így ha nehezen is, de megnyertük ezt a játékrészt is, 46-28 állt az eredményjelzőn.

A 3. negyedet 6-0-ás rohanással kezdtük, ezzel az este során először nőtt 20 pont fölé a különbség, 52-28. Folyamatosan nyílt az olló a két csapat között. Keller büntetője után már pontosan 30 pont volt a differencia. A negyed következői percei arról szóltak, hogy vajon ki lesz az, aki először elhajít egy hármast. Számos pontatlan kísérlet után előbb Verasztó Péter, majd az első percekben tündöklő Kovács Benedek süllyesztett el egy-egy triplát. A negyed végén 68-40-re vezettünk.

A 4. negyed már nagyrészt a fiatalok terepe volt, Barac-csal kiegészülve. Kovács Benedek mint elsőszámú U23-as játékos komoly fegyver lehet a Falco számára, ezt ma bebizonyította. Nem számít milyen szögből, ha tripla akkor már el is könyvelhetjük a három pontját. Már 20-nál járt, pedig öt perc még mindig hátra volt. Gyönyörűen eloszlottak a szombathelyi pontok, egyedül Takács maradt velük adós. A végeredmény 87-53, ezzel eldőlt, hogy a mieink a döntőben, míg az Eisenstadt a harmadik helyért játszott mérkőzésen folytatja a XIII. Horváth Zoltán Emléktornát!

Szombaton 18.30-kor dobják fel a labdát a döntőben, ahol az osztrák BC GGMT Vienna lesz az ellenfél. Ki ne hagyd!