HIVATALOS! 2. KALAPBÓL VÁRJUK A HOLNAPI SORSOLÁST

A tavalyi évhez hasonlóan ismét a 2. legerősebb kalapból vágunk neki a Kosárlabda Bajnokok Ligája sorsolásának

Huszonnyolc (28) klub közvetlenül kvalifikálta magát a 2024-25-ös Kosárlabda Bajnokok Ligája alapszakaszába, ahol a selejtezőkör négy győztese csatlakozik hozzájuk. A huszonnyolc (28) közvetlenül kvalifikált csapatot és a négy (4) selejtezőkör győztesét négy (4), egyenként nyolc (8) csapatos csoportba osztják. A csoportok a BCL klub- és országranglisták alapján kerültek kialakításra.

Csapatunk a második kalapban kapott helyett, olyan csapatokkal együtt, mint a tavalyi FINAL FOUR szereplő Peristeri (görög), a belga bajnok Filou Oostende, a lett bajnok VEF Riga csapatai. Az első kalapban 4 spanyol csapat is szerepel, de ott kapott helyet a litván bajnok Rytas Vilnius is.

A harmadik kalapba kapott besorolást a tavalyi Eurocup győztes Niners Chemnitz (német) csapata, de az idei lengyel döntős King Szcezin is ezt a kalapot erősíti. A szokásoknak megfelelően a 4. kalapba érkeznek majd a selejtező tornák győztesei, de 4 csapat már itt is biztos: FMP Soccerbet (szerb), a Kolossos H. Hotels (görög), Slask Wroclaw (lengyel) és Wurzburg Baskets (német).

Sorsolási korlátozás, hogy a klubok nem kerülhetnek egy csoportba egy másik, országukból származó klubbal.

A sorsolás holnap, (2024.06.26) 11:00 órakor kezdődik. A lenti linken érhető majd az élő közvetítés.