HIVATALOS! 2. KALAPBÓL VÁRJUK A HOLNAPI SORSOLÁST

A címvédővel biztosan nem kerülünk egy csoportba

A tegnapi nap folyamán hivatalosan közzétette a BL honlapja a kalapokat.

A 2023-24-es kosárlabda Bajnokok Ligája csoport küzdelmeit harminckét (32) csapat kezdi meg. Huszonkilenc (29) csapat közvetlenül kvalifikálja magát az alapszakaszba, az utolsó három (3) csapat pedig három (3) selejtezőkörös tornán keresztül jut tovább. Mind a selejtezőkörök, mind az alapszakasz sorsolása során a BCL klubranglistája, illetve a bajnokságban még nem szereplő klubok esetében a BCL országranglistája alapján helyezték el. A 2023-24-es BCL-szezon szeptember 25-én kezdődik a selejtezőkörökkel.

Az „országvédelem” a sorsolás alapszakaszára vonatkozik: a klubok nem kerülhetnek össze ugyanabból az országból származó klubokkal közös csoportba. A 2023-24-es kosárlabda Bajnokok Ligája alapszakaszának sorsolása akkor fejeződik be, amikor az összes csapatot kisorsolták. Az alapszakasz október 17-én kezdődik.

A második kalapban olyan csapatokkal szereplünk együtt, mint a címvédő Telekom Basket Bonn, vagy éppen a belga rekordbajnok Filou Oostende. A csoport tagjai még Törökországból a Darüşşafaka S.K., a Galatasaray NEF, a litván Rytas Vilnius, Németországból a 2 évvel ezelőtti 3. helyezett MHP Ludwigsburg és a bosnyák Igokea csapatai.