Kovács Benedek a Söjtöry Sport Futóbolt és Láblaborban járt

Fiatal játékosunk egyedi talpbetét készíttetett

Benének már régebbre nyúlik vissza a kapcsolata a Láblaborral, így mindig barátságos, könnyű a közös munka – kezdte a beszámolót Söjtöry Bálint. A Falco játékosa egy új talpbetétet szeretett volna, ami főleg a prevencióban segíti Őt, de mellette segít a tehermentesítésben is.

21-esünk elsőként egy személyes konzultáción vett részt, majd egy digitális tábla segítségével statikusan és mozgásban is felmérték Bene talp és láb szerkezetét. Annak érdekében, hogy minél pontosabb, testreszabottabb betét készülhessen, a laborban kamerával rögzítették Bene járását, és megállapították a plusz nyomás pontokat, hiszen ettől egyedi a lábra készített talpbetét. Egyébként Benének tökéletes, tankönyvi 3 pontos érintkezése van a talajjal.

A kapott eredmények kiértékelés után, helyben elkészült az egyedi talpbetét, amit vákumos hőtechnológiával készítenek. A próba kihagyhatatlan része a folyamatnak – folytatta Söjtöry Bálint, mert ilyenkor még tudunk korrigálni, finom hangolni a betéten. Miután Bene rábólintott a betétre, jöhetett a csúszásmentes rögzítés, amely a betét maximális stabilitását segíti elő a cipőben!

Nem Bene az első, és valószínűleg nem is az utolsó játékosunk, aki megfordult a Láblaborban. Az elmúlt szezonokban járt már Náluk Juvonte Reddic, Benke Szilárd, Váradi Benedek, Verasztó Péter, Raymond Cowels, Boris Barac és Perl Zoltán.