Nem jött össze a tizennyolcadik: DEAC- Falco 85-81

Sokáig irányítottuk a meccset, de a 3.negyedben fordított a hazai gárda, Keller Ákos révén az utolsó másodpercekben mégis esélyünk volt a győzelemre. A hosszabbítás a debrecenieknek kedvezett. 

Az 1.negyed Pot és Benke összjátéka után válogatott játékosunk hármasával startolt, majd két és fél perc után Drenovac szerezte meg az első hazai pontokat, Williamson kettesével zárkóztak fel, 4-7. Aztán Edwin távolról volt pontos, Buljevics egalizált. Keller dobott be két büntetőt, majd Perl süllyesztett el egy távolit, aztán közelebbről sem hibázott. Ezután Drenovac és Edwin csökkentette két pontra a hátrányt, majd újra Perl Zoli szerzett duplát, 14-18.

A 2. negyed Falco-triplával indult, ezt Jordano szerezte, majd Pongó hármasa már 10 pontos vezetést jelentett nekünk. Williamson, majd újra Jordano következett, Drenovac pedig zsákolt egyet. Kovács ziccere után Tadics szolgálta ki remekül Williamsont, Konakov pedig megszakította a játékot, 21-29. Ezt követően Perl passzából Pongó dobott újabb hármast, Williamson és Perl váltott kosarat, Buljevics pedig a büntetőket dobta be. Barac kosara után időt kért Andjelko Mandics, ekkor 30-36 állta a táblán. Pot találta meg remekül Kellert, aztán Drenovac, Edwin és Pot 2+1-e következett, 34-41.

A 3.negyed Tiby első pontjaival kezdődött, Edwin kettesére Pot reagált. Drenovac tempójára Zozó triplája érkezett meg. Williamson egy pontot a vonalon hagyott. Ezután Drenovac és Williamson felezte le a két csapat közötti különbséget, Milos Konakov újra időt kért. A negyed vége ennek ellénre is a DEAC-nak sikerült jobban, Williamson és Edwin kosaraival át is vette a vezetést Andjelko Mandics csapata. 55-54.

A 4. negyed elején Pongó egy büntetővel egyenlített, majd Edwin törte fel védelmünket, ezután irányítónk mindkét dobását a helyére küldte a vonalról, aztán Tiby szórt be egy hármast. Debreceni pontok után Milos Konakov pedig megint időt kért, 65-62.Jókor, mert Benke a sarokból talált a gyűrűbe, Tiby büntetőivel pedig már újra mi álltunk jobban. Zozó kosara után jött az időkérés a DEAC-tól, aztán Drenovac bejátszását is ő fejezte be és egyenlített. Pot tökéletes tempója után Mandics mester időt kért. Drenovac óriási hármast dobott, majd Tiby talált be a sarokból 18 másodperccel a vége előtt. Drenovac kiegyenlített, 2,8 másodperc volt az órán, amikor a Falco időt kért. Áki a végén győzelemre vezethette volna csapatunkat, de a labda kiperdült, jöhetett a hosszabbítás, 74-74.

A hosszabbítás Neuwirth triplájával kezdődött, majd Perl dobott egy tempót, Buljevics után Tiby mutatott be egy 2+1-et, Drenovac két pontjára Perl válaszolt. Tadic egy pontot a vonalon hagyott, így 43 másodperccel a vége előtt három pontos hátrányban kért időt Konako. Hőgye büntetője lezárta a mérkőzést, így megszakadt győzelmi szériánk, a DEAC 85-81-re győzött.

DEAC – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 85-81 (14-18, 20-23, 21-13, 19-20, 11-7).

Bajnokság, 22. forduló. – Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
Játékvezetők: Tőzsér Dénes Kelemen, Török Daniella, Nyilas István (dr. Gincsai János Péter)

Debrecen: Edwin 15/3, Neuwirth 3/3, Drenovac 23/3, Williamson 19/6, Buljevics 15. Csere: Hőgye 3/3, Tadic 7, Garamvölgyi -.

Szombathely: Pot 11/3, Benke 6/6, Tanoh Dez -, Tiby 17/6, Keller 8. Csere: Jordano 6/6, Pongó 9/6, Kovács 2, Barac 2, Perl 20/6, Krivacevic -.