Stefan Pot sárga-feketében folytatja

Az 1994-es születésű 194 centiméter magas irányító az előző szezont a görög első osztályban, a Kolossos H Hotels csapatában töltötte. A klasszikus irányító 26 mérkőzésen lépett pályára (alapszakasz + playoff), ezeken a találkozókon átlagban 24,2 percet töltött a pályán, és 7,4 pont mellett 3,9 lepattanót szerzett. Új irányítónk az előző szezonban jól mozgatta csapatát és az alapszakasz folyamán 4,8 gólpasszt, míg a playoffban két meccsen átlagban 5 gólpasszt osztott ki.

A 28 éves szerb játékos 5 szezont játszott a szerb első osztályban, ebből 3-at a tavalyi Horváth Zoltán emléktornán szereplő FMP Belgrad csapatában. A 2020-2021-es szezonban a BL-ben is érdekelt Igokea csapatát erősítette. A bosnyák csapatban 13 alkalommal lépett pályára a nemzetközi kupasorozatban, ahol 16,9 perc alatt 4,3 pontot, 1,9 lepattanót szerzett, és 3,4 gólpasszt osztott ki.

Stefan végig járta a szerb korosztályos válogatottakat az u16-os korosztálytól kezdve korosztályának összes nemzetközi versenyén ott volt. 2013-ban az U19-es világbajnokságon ezüstérmet szerzett, majd egy évre rá az U20-as ’A’ divíziós EB-n bronzérmet akasztottak a nyakába. 2020-ban bekerült a szerb válogatott keretébe és 2021-ben 2 meccsen viselte a címeres mezt.

Milos Konakov is örül Stefan érkezésének: „Az Ő leigazolásával az utolsó puzzle darab is a helyére került. Egy nagyon erős, a posztján fizikálisnak mondható játékost sikerült megszereznünk, aki igazi vezére lehet a csapatunknak. Támadásban egy klasszikus irányító, aki jól lát a pályán és jól mozgatja a csapatot.”

Stefan Pot érkezésével csapatunk kerete készen áll a 2022/2023-as bajnoki szezonra. A felkészülés menetéről a jövő hét folyamán osztunk meg információkat.