Bognár Kristóf visszatér!

A szombathelyi nevelés újra sárga-feketében lép pályára.

Az 1994-es születésű játékos gimnáziumi éveit is már Szombathelyen töltötte, és végig járta utánpótlás csapatainkat, majd a 2012/13-as szezonban debütált az NBI/A-ban, és a felnőtt csapatunknál még 5 szezont töltött. Ez idő alatt összesen 141 mérkőzésen lépett pályára, és a 2016/17-es szezonban tagja volt a bajnoki ezüstérmet szerző csapatnak.

A Debrecenben eltöltött 3,5 szezon után Szegedre igazolt, ahol egy bajnoki bronzérmet, és két Magyar Kupa ezüstöt is ünnepelhetett. Bognár a mögöttünk hagyott szezonban 36 mérkőzésen lépett pályára, és 30,4 perc alatt, átlagban 12,5 pontot és 8,1 lepattanót szerzett. A védekezésben is aktív magasember a mögöttünk hagyott kiírásban meccsenként átlagban 1,2 labdát szerzett, és mellette majdnem minden meccsen blokkolt egy dobást (0,9 blokkolt dobás/mérkőzés).

Milos Konakov így értékelte Bognár Kristóf leigazolását: Elégedett vagyok, úgy érzem egy jó játékost sikerült leigazolnunk Bognár személyében. Remekül játszott Szegeden, és több fontos meccsen is bizonyította, hogy lehet rá számítani. Már várjuk a közös munkát! Hajrá Falco! Hajrá Szombathely!

Bognár Kristóf is értékelte a szerződéskötést: Örültem, mikor megkeresett a Falco, nyilván nagyon jó érzés egy játékosnak, hogy ha a nevelő egyesülete vissza várja, pláne, ha egyben jelenleg az ország legmeghatározóbb csapatáról van szó. Nagy kihívásnak gondolom ezt a lehetőséget, szeretnék minél jobban élni ezzel. Illetve nagy dolognak tartom, hogy kipróbálhatom magam magasabban jegyzett csapatok ellen is a BL-ben.

Ügyvezető Igazgatónk, Gráczer György is megszólalt az igazolás bejelentése után: Nagyon örülök, hogy Kristóf személyeben egy szombathelyi nevelést sikerült (vissza)igazolnunk. Úgy gondolom, hogy nemcsak egy jó játékos, hanem egy jó ember is csatlakozott most a klubunkhoz. Remélem, hogy a távozó Barac, Krivacsevics párost sikerült pótolnunk!