Nikola Popovic sárga-feketében folytatja!

210 centiméter magas center érkezik Szombathelyre.

Az 1997-es születésű játékosnak karrierje során ez lesz a 3. állomása. Nik az egyetemi éveit a Boston College-ben töltötte, ahol 112 mérkőzésen lépett pályára. Profi karrierjét az Okapi Aalster csapatában kezdte, ahol két szezont is eltöltött. Összesen 40 mérkőzésen lépett pályára, és átlagban 24,5 percet töltött a pályán, ezalatt 13,1 pontot és 6,6 lepattanót átlagolt.

A 27 éves center az elmúlt két szezont a litván elsőosztályban, a Lietkabelis csapatában töltötte. A 2022/23-as szezonban Golomán György csapattársa is volt a litván csapatban. A mögöttünk hagyott szezonban a litván bajnokságban átlagban 9,6 pontot szerzett közel 60%-os pontossággal (59,4%) mellett 3,9 lepattanót szedett új centerünk.

Új szerzeményünknek nem lesz ismeretlen a nemzetközi szereplés sem. A Lietkabelis csapatával az elmúlt két szezonban az ULEB Eurocapban is megmérette magát. A tavalyi szezonban 14 meccsen (4-10-es mérleg) átlagban 19,3 percet töltött a parketten. Ez idő alatt átlagban 10,3 pontot és 3,9 lepattanót szerzett, és mellette kiosztott még 1,5 gólpasszt is.

Milos Konakov így értékelte Nikola Popovic leigazolását: Nagyon örülök az új szerzeménynek. Nikolával és Ákossal védekezésben egy agresszív játékot tudunk hozni, míg támadásban több opciónk is lesz, több megoldást is tudunk velük játszani. Popovic az elmúlt két évben az ULEB Eurocup szereplés miatt már játszott nemzetközi sorozatban, ahol jó számokat hozott. Úgy érzem, képes lesz ezt a rutint az Aréna Savaria parkettáján is kamatoztatni! Jó játékos és jó egyéniség, ezt látni fogjuk tőle a pályán is. Hajrá Falco! Hajrá Szombathely!

Nikola Popovic is nagyon várja a szombathelyi bemutatkozást: Izgatott vagyok az új klubom miatt, úgy érzem, hogy jó lehetőség ez számomra. Szeretnék részese lenni, ahogy építjük tovább a klub sikeres időszakát. Alig várom, hogy elkezdődjön a szezon!