Július 5-én BL sorsolás!

63 jelentkezés érkezett a Kosárlabda Bajnokok Ligája 2023-24-es szezonjára, az alapszakaszban ismét 32 csapat indul. A BCL igazgatótanácsa június 27-én, kedden ülésezett, és megerősítette a főtáblás csapatok nevét, valamint a selejtezőkörök 24 tagját, akik a fennmaradó helyekért küzdenek.

A listán szerepel az olasz újonc Bertram Yachts Derthona, a török Bursasporral egy új belépő, a lengyel bajnok King Szczecin, míg a Rio Breogan a tizedik spanyol csapat, amely bejutott az alapszakaszba.

Eközben az EWE Baskets Oldenburg, a Le Mans Sarthe Basket, a cseh bajnok Opava és a Promitheas Patras rövid BCL-től való távolmaradás után tér vissza a bajnokságba.

A regnáló bajnok Telekom Baskets Bonn visszatér, hogy megpróbálja megvédeni a májusban Malagában megnyert címét, valamint a Final Four többi résztvevője, akik szintén ott vannak az alapszakasz sorsolásán.

Összesen 28 ország képviselteti magát a 8. szezonban, 14 nemzeti bajnok vár a sorsolásra. A selejtezőkörök szeptember 25-én kezdődnek, és október 1-jén érnek véget, amikor kiderül, mely klubok jutnak be utoljára az alapszakaszba.

Az alapszakasz október 17-én kezdődik, az előző szezonokkal megegyező formátumban: Nyolc négycsapatos csoport, a csoportgyőztesek közvetlenül a 16 közé jutnak, míg a második és harmadik helyezett csapatok a januári rájátszásba jutnak. Még januárban megkezdődik a TOP 16-os csoportkör, így nyolc csapat marad az áprilisi negyeddöntőbe, míg a négyes döntőre májusban kerül sor.

A selejtezőkörök és a csoportkörök első sorsolását július 5-én, szerdán tartják a Patrick Baumann Kosárlabda Házban. A ceremóniát élőben követhetik a championsleague.basketball oldalon.